Voordat Buiten eten + drinken op 16 mei 2019 opnieuw haar deuren openende, mocht ik alle muren van het 'oude restaurant' fotograferen. Jaren lang had de bloemenpracht van Henk Keesmaat voor een gezellige en vrolijk aanzicht gezorgd. Maar met de nieuwe eigenaren Maurice Camfferman en Steve Hobbs, werd het tijd voor een nieuwe look. Om het 'oude' niet uit het oog te verliezen, heb ik foto's van de bloemen in lijsten teruggebracht aan de muur. De kleuren komen op de nieuw muurkleur fantastisch uit!
Zestien jaar geleden ontmoette Monique, mijn vrouw, Steve in de dreumesklas van de vrije school. Hier speelde zijn zoon met onze zoon. Samen met juffie bakten zij ieder week broodjes, die ze dan met elkaar opaten. In die tijd aten wij een aantal keer bij Buiten eten+drinken en leerden ook André Hemerik kennen. Ook later toen onze zoon naar de Jenaplanschool de Carrousel ging, kwamen wij Steve regelmatig tegen. Het contact is altijd gebleven.
Buiten is een begrip. De gast komt op nummer één. Maar wat minder bekend is, is dat er in de keuken, waar mogelijk, wordt gewerkt met biologische- en regionale producten. Die halen zij uit de hele streek. En natuurlijk altijd vers! Zij willen hun vernieuwde restaurant meer en meer op de kaart gaan zetten en wij mogen hierbij helpen. Daar zijn we trots op. Samen met mijn vrouw en natuurlijk Maurice en Steve werken we aan een heel nieuw project.
Ik ga er nog niets over zeggen, maar ik ben hier super trots op. Ik vind het fantastisch om wat voor lokale ondernemers te kunnen betekenen. Ik vind het persoonlijk heel fijn om hen te steunen en Steve en Maurice zijn zelfs nu onze overburen. Nu zwaaien we naar elkaar, als we elkaar zien. En als ik catering wil laten verzorgen, bijvoorbeeld tijdens een event, dan weet ik waar ik terecht kan. Ook onze klanten beveel ik 'Bij ons' of 'Buiten eten + drinken' van harte aan. Deze heren hebben hun zaken goed voor elkaar.
Loop eens binnen bij Buiten