Uitgelicht - BNI lid Mariëtte de Rooij

Mariëtte de Rooij

November 2023

Maandag 13 november ont-moette ik Mariëtte de Rooij in mijn fotostudio in Gouda. Zij is lid van de BNI Vaartzicht in Alphen aan den Rijn. Daar is het netwerkontbijt op donderdagochtend in Park Zegersloot, De Bijlen 4.

Mariëtte heeft aardig wat petten op; die van talenten ontsluieraar, loopbaancoach en jobcoach. "Ik breng talent in beeld", vertelt Mariëtte enthousiast, "vooral het talent waarvan mensen vaak niet weten dat ze dat in zich hebben."

Hiervoor maakt Mariëtte gebruik van een diepgaande persoonlijkheidsscan. Deze laat niet alleen zien waar je van nature goed in bent, maar ook hoe het komt dat je dat talent nog niet ontdekt hebt én hoe je dit talent wel kunt ontwikkelen.

Naar aanleiding van onze laatste ontmoeting bij de BNI Fazant raakten we in gesprek over een boek uit mijn boekenkast: 'Le Color Test'. De Lüscher-kleurentest is een psychologische test die is uitgevonden door Max Lüscher in Basel, Zwitserland.

Max Lüscher geloofde dat de zintuiglijke waarneming van kleur objectief en universeel gedeeld wordt door iedereen, maar dat de kleurvoorkeuren subjectief zijn, en dat dit onderscheid het mogelijk maakt om subjectieve toestanden objectief te meten door gebruik te maken van testkleuren.

Lüscher geloofde dat omdat de kleurkeuzes op een onbewuste manier worden geleid, ze de persoon onthullen zoals hij of zij werkelijk is, niet zoals hij of zij zichzelf waarneemt of zou willen worden waargenomen. De test is eenvoudig toe te passen. Mariëtte ziet veel overeenkomsten met de 'me.scan' die zij gebruikt.

Voor wie kan haar persoonlijkheidsscan interessant zijn? 👫 mensen die zich niet prettig (meer) voelen in hun werk 👭 mensen die een switch overwegen; 👫 ondernemers die op zoek zijn naar een juiste balans; 👬 werkgevers die oog hebben voor hun personeel (en zichzelf); 👫 jongeren die niet weten welke studie ze willen volgen; 👭 iedereen die weinig plezier en/of energie ervaart.

Mariette heeft met haar jarenlange HR-ervaring een goed beeld van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en helpt jou graag met een goede cv en aansprekende motivatiebrief. Zo kun je in enkele gesprekken al klaar zijn voor jouw nieuwe baan of het zelfstandig ondernemerschap.

Maar waar Mariette echt heel erg blij van wordt, is een traject in grotere bedrijven. Hier kan zij met verschilleden medewerkers aan de slag om hun talent te ontdekken en op de juiste plek in het bedrijf dit talent in te zetten.

Heb ik je interesse gewekt, neem contact met haar op. Mariëtte dank voor je bezoek. En vooral dank voor je openheid en dit mooie gesprek. Ik wens je een mooi traject in een groot bedrijf. Ik denk dat veel meer mensen veel beter ingezet kunnen worden, zodat werknemer en werkgever gelukkiger zal worden.

Warme groet uit Kreta, Francis Frionnet

Next Post Previous Post