Uitgelicht - BNI lid Lars Gootjes

Lars Gootjes

Oktober 2023

Een 1 op 1 is keer op keer een feestje. Op 20 oktober sprak ik BNI Fazant Lars Gootjes. Dit was mijn tweede ontmoeting met Lars, en deze keer spraken we voornamelijk over zijn bedrijf.

Gaandeweg kwamen we te spreken over Concordia; de sociëteit in Gouda waar ik mijn fotostudio heb. Tijdens ons gesprek kwam een monteur in één dag een cv-ketel installeren. Ik ondervond zichtbaar ‘last’ van deze mensen en toen mij werd medegedeeld dat het wellicht nog een dag zou duren, was ik verre van blij.

Lars merkte op: ‘Ik leer deze techneuten graag communiceren. Ze doen hun werk prima, maar vergeten de klant mee te nemen in het proces.’ Het zou fijn zijn geweest als ze hadden aangegeven dat het mogelijk langer dan één dag kon duren. ‘Kijk, hier had ik je nu prima kunnen helpen,’ zei Lars.

Al een jaar lang hoor ik Lars het belang van communicatie voor techneuten tijdens zijn pitches benadrukken. Gek genoeg denk ik bij een 'techneut' aan een man of vrouw voor me op kantoor, misschien een websitebouwer of iets dergelijks…

Ik had geen idee dat Lars ook mensen zoals installateurs kon helpen. Het was verhelderend om tot dit inzicht te komen en Lars ook dit inzicht te geven en te begrijpen dat hij ook deze groep onder de noemer ‘techneuten’ schaart.

Lars legt uit: ‘Het is vaak geen onwil van deze mensen, maar ze hebben simpelweg geen idee hoe ze anderen moeten betrekken bij hun werkzaamheden. Ze leveren een werkende cv-ketel af, maar dat iemand zoals jij twee volle werkdagen niet kan werken en omzet misloopt, daar staan ze niet bij stil.’

Ik gaf Lars de tip om Fazanten tools aan te reiken waarmee ze hem en zijn bedrijf kunnen aanbevelen. Ik wil Lars zelf graag aanbevelen als trainer. Hij komt graag in contact met bedrijven om meer te vertellen over communicatie voor technisch personeel.

Lars streeft ernaar niet alleen trainingen te geven, maar ook een partnerschap aan te gaan met de bedrijven waar hij traint, zodat hij hen verantwoordelijk kan houden voor de implementatie van de aangereikte tools.

En dat is nu precies waar ik ook in mijn eigen bedrijf het verschil maak, ik ben geen leverancier maar een partner. Heerlijk om door dit soort gesprekken te hebben met andere BNI leden; dezelfde normen en waarden te ontdekken. Dit geeft een gevoel van herkenning en een bevestiging dat ik op het juiste pad loop. Lars, heel hartelijk dank voor een fijne 1 op 1!

Ik wens je een prachtige dag verder! Francis Frionnet

Next Post Previous Post