Uitgelicht - BNI lid Wim van den Burgh

Wim van den Burgh

November 2023

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak met Wim van den Burgh gepland, om samen een 1 op 1 te doen in het Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp. Wim stelde spontaan voor om na de BNI Fazant netwerkmeeting naar zijn winkel te rijden. “Ik werk hier vijf minuten vandaan…”

Zijn gele ‘bus’ was makkelijk te spotten in het verkeer. Dus ik achter Wim aan. De rit bleek een spreekwoordelijke ‘vijf minuten’. Maar het was de rit meer dan waard. Het was leuk om Wim te ont-moeten in zijn prachtige showroom.

Wim is ondernemer en verkoopt zonnewering en raamdecoratie. Nedlux is een begrip in Delft. BNI Fazant, Martijn Born van Alpina, heeft prachtig groen geleverd voor zijn ruimte en dat maakt de showroom extra sfeervol. In de showroom kun je van alles zelf uitproberen, van zonneschermen tot rolluiken, van horren tot raamdecoraties.

Al gauw kwamen we in gesprek over ondernemerschap. Hoe is het om te ondernemen. Wat brengt de toekomst. Zijn we klaar als ondernemer voor de toekomst? Zo vertelde Wim bijvoorbeeld over het plaatsen van een zonnescherm met een knikarm.

Wim: "Zo'n ding weegt al gauw 120 kilo. We tillen dat met z'n tweeën en dan moet je het ook nog monteren. Dat ga je niet volhouden tot je pensioen. Dus is het goed om ook over dit soort zaken na te denken."

We hadden het over de kinderen die nog thuis wonen, omdat woningen moeilijk te vinden zijn. Het ouderschap als ondernemer. Zelfs ons pensioen kwam aan bod. Het was enorm waardevol om met Wim te sparren over het ondernemerschap. Bijzonder om te ontdekken dat je vaak tegen dezelfde obstakels aanloopt, ook al kom je uit een andere branche.

We spraken verder over alle voor- en nadelen van het ondernemerschap, zonder de negatieve kant op te gaan. Maar juist samen te kijken naar oplossingen voor de dingen waar we tegenaan lopen. Wim is ook duidelijk een man van aanpakken en doorpakken. Het ondernemersbloed stroomt door zijn aderen.

Wim, dank voor je tijd en het mooie gesprek. Ik vind dit ook weer zo waardevol van de BNI. Als zonwerings-man in Delft, had ik je waarschijnlijk nooit ont-moet, maar door de BNI zien we elkaar elke week. En door zo'n prettig gesprek zie ik je als mens achter jouw bedrijf. Dank voor je openheid en eerlijkheid.

Geniet van een mooie dag! Francis Frionnet

Next Post Previous Post