Lifestyle Fotoshoot, het grootste misverstand

Lifestyle fotoshoot

Spontane foto’s? Niks hoor! Sommige bekende en getalenteerde lifestyle-fotografen zeggen dat ze het leuk vinden om spontane foto’s te maken, dat ze een hekel hebben aan geposeerde foto’s. Maar wat mij betreft passen spontane foto’s niet bij personal branding.

Lifestyle fotografie

Mijn personal branding fotoshoot is een mix van fotojournalistiek, lifestyle en portretfotografie. Met behulp van deze mix laat ik jou merk overbrengen. Laat ik jou de verbinding zoeken met je publiek. Dat kan alleen als ik de regie heb over de fotoshoot. En die regie nemen, kan ik; die vaardigheid hoort bij mijn werk als professioneel fotograaf.

Ploeteren en foeteren

Als je mijn werk hebt gezien, weet je dat mijn klanten er in het geheel niet nep of stijf uitzien. Maar geloof mij, ik laat mijn cliënten 100% poseren en ik begeleid ze tijdens de gehele fotoshoot. Het is een misvatting dat het bij lifestyle fotografie gaat om spontane foto’s. Ik weet uit ervaring fat het frustrerend is om zulke foto’s te proberen te maken, omdat ze zelden of nooit het gewenste resultaat opleveren. Ook ik liep te ploeteren en te foeteren; ik wilde graag spontane momenten creëren, momenten waarvan ik dacht dat die zich natuurlijk voor mij zouden ontvouwen. Niet dus! Ik was zo gefrustreerd en stopte dan ook met lifestyle fotografie, omdat ik dacht dat ik simpelweg niet getalenteerd genoeg was om dat soort momenten vast te leggen.

Zorg dat je de expert bent

Maar gelukkig herontdekte ik de lifestye fotografie en koos ik voor een andere aanpak. Al gauw kreeg ik de volledige controle over mijn sessies terug te krijgen. Meteen zag ik het verschil en ik besefte dat ik mijn klanten precies moest leiden naar de manier waarop ik hen wilde terugzien in mijn beelden. Nu ziet mijn werk er natuurlijk uit, maar wel zoals ik mij het had voorgesteld. Mijn gedachten werden werkelijkheid. En mijn klanten? Die zijn ook gelukkig. Ze willen juist dat ik ze vertel wat ze moeten doen, ze willen graag begeleid worden, door mij… als expert!

Het geheim

Dus ik wil dat je mijn geheim kent. Als je mooie momenten ziet die zijn vastgelegd, is er waarschijnlijk een ervaren fotograaf aan het werk geweest, die dat moment regisseerde. Daarom kun je als klant beter kiezen voor een fotograaf die echt bij je past en jou zal helpen om de mooie en spontane foto’s te maken. Het is natuurlijk helemaal af wanneer je heel trots bent op je foto’s. Dat straal je dan ook nog uit naar je klanten. Een win-win situatie!

Ben je nieuwsgierig naar de resultaten van de personal branding fotoshoot van Bianca van Steenbergen ontwerp studio?
Kijk naar haar foto’s in deze galerie.

Next Post Previous Post

Francis Frionnet

Francis Frionnet

Als personal branding fotograaf help ik ondernemers om zorgeloos een beeldbank te creëren om hun merk te versterken. Ik specialiseer mij in personal branding fotografie. Een mix van fotojournalistiek, lifestyle en portretfotografie die je gebruikt om je merk steeds over te brengen en een zinvolle verbinding te maken met je publiek. Laat de beelden spreken en vertellen wie je bent en waar je voor staat.

Personal Branding Fotografie informatie

WAT JE KUNT VERWACHTEN

  • Op mijn foto's wil ik laten zien wie jij bent en wat jou beweegt. Vind jij het lastig om op de foto te gaan. Ik geef je graag begeleiding en garandeer 200% tevredenheid!
  • Versterk je brand door meer persoonlijk aanwezig te zijn op sociale media. Ik help je graag om een eigen beeldbank te creëren. Al jouw foto's rechtenvrij. Tell YOUR story!
  • Ik help bedrijven het juiste verhaal te vertellen over het bedrijf en de mensen die daar werken, waardoor zowel intern als extern de zichtbaarheid en de relatie groeit.

Wij zijn trots om samen te werken met