Uitgelicht - BNI lid Corné van Vliet

Corné van Vliet

Maart 2023

Corné van Vliet van de BNI Fazant bezoekt mij in mijn fotostudio op de Westhaven in Gouda. Wanneer hij aankomt rijden, maakt een Franse toerist plaats voor de auto van Corné. Hij durft zijn auto langs het water te parkeren. Zo heeft hij een mooi plekje vlak voor de deur. Er schijnt een heerlijk zonnetje in Gouda.

Deze ochtend praten we vooral over mij en mijn werk en wat ik klanten kan bieden. Ik vind het fijn om ondernemers zichtbaar te maken. Op veel websites staat nog te vaak op de 'over ons' pagina een foto van een gebouw of zelfs een stockfoto. Als je als ondernemer business doet met mensen, dan wil je de andere partij ook graag ont-moeten. Die eerste indruk is dan heel belangrijk.

Corné is een boekhouder in hart en nieren. In het gesprek vraagt hij mij out of the blue naar de kosten van mijn fotostudio. Voor hem moet de ruimte wel geld opleveren. Dat komt wel even binnen, het is een ruimte waar ik al 12 jaar met plezier werk, maar heb ik hem echt nodig?

"Als je je studio opgeeft, dan ga je zo'n mooie ruimte wel missen," zegt Corné die hiermee ook een minder zakelijke kant laat zien. Ik merk dat de vraag me die week niet meer loslaat. Het is wel goed om dit soort gesprekken af en toe te hebben met iemand van buitenaf, om vanuit een hele andere hoek te kijken naar je bedrijf.

Corné is eigenaar van ACAB Administraties & Belastingen B.V en heeft een aantal mensen in dienst. Hij biedt hulp bij de administratie en de belasting of de controle hiervan. Mocht het nodig zijn, dan kan hij ook je salaris administratie voor je verzorgen. Corné werkt voor MKB en ZZP.

Wat ik enorm waardeerde in ons gesprek was de interesse en de wil van Corné om mij te helpen aan klanten en werk te komen. Heel prettig dat hij mee wil denken om nieuwe mogelijkheden te vinden. Dit is een prachtige BNI-eigenschap die Corné heel mooi uitdraagt. Corné, ik wil je hartelijk danken voor een helder en open gesprek!

Fijne werkweek allemaal! Francis Frionnet

Next Post Previous Post