Uitgelicht - BNI lid Ellard Ottevanger

Ellard Ottevanger

Juli 2023

Nagenietend van het gesprek met Takis Tap en Floor van Wakeren, loop ik langs een, voor mij, heel onbekend deel van Den Haag. Ik laat me verrassen door dit avontuur. Onderweg maak ik enkele foto's van woonboten en een vervallen kantoorgebouw, iets wat ik niet snel doe, 'zomaar' foto's maken.

Na een half uur wandelen kom ik aan bijeen markant pand: LabS55, een bedrijfsverzamelgebouw. Als ik binnen ben, vraag ik iemand de weg. Als tip krijg ik: 'Altijd rechts aanhouden. En bij twijfel, ook rechts aanhouden'. Ik moet lachen om de ietwat cryptische omschrijving. Tot slot kom ik aan bij Unit 35 van Begeesterd. Op de deur vind ik twee namen: Annemie Nienhuis en Ellard Ottevanger. Volgens mij zit ik helemaal goed!

Na een vriendelijke begroeting kijk ik mijn ogen uit. In de ruimte bevinden zich gerecyclede pallets. Een brug, ook van pallets, (zie foto: https://lnkd.in/em63dsbD) vormt de verbinding tussen twee werelden: 'onze wereld' en die van 'ontwikkelingsland'. Ellard: "Ook wel heel fijn voor de akoestiek, hoor!" De ruimte is groot en licht. Op de achtergrond klinkt jazz muziek.

We gaan bovenop de brug lunchen en al gauw gaat ons gesprek over voeding. We eten beiden al ruim 30 jaar vegetarisch. Ellard houdt net als ik van improviseren van maaltijden. Ook maakt hij graag gebruik van kruiden om zijn gerechten tot een ware smaaksensatie te maken. Ellard: "Ik vind het leuk om mensen te verrassen. Dat ze het een ruiken, maar daarna eigenlijk iets anders proeven. Denk maar aan Franse kaas. Dat ruikt vaak heel anders, dan dat het proeft."

Ellard Ottevanger is ontwerper en generalist met meerdere specialismen. Hij wilde ‘iets’ tussen techniek, commercie en kunst. Ellard vertelt lachend: "Op de opleiding noemde ze mij Ellard Kleur. Ik hield er enorm van om met kleur te werken. Wanneer iemand anders veel gebruik maakte van kleur, dan zeiden anderen dat dat niet kon, want dat deed ik al."

Na de lunch toont Ellard mij trots de projecten waar hij mee bezig is. Veel van zijn klanten vragen iets anders, verrassends te ontwerpen. Ellard werkt samen met websitebouwers om de website te bouwen en het uiterste uit de mogelijkheden te halen. Hij geeft zijn ideeën graag door aan een derde partij die de site bouwt, zodat hij verder kan naar een nieuw project. Hij heeft geen wens om het beheer voor de klant te verzorgen.

Dank Ellard voor een mooi gesprek en een gastvrije ontvangst. De foto niet in kleur, maar in zwart-wit, zoals al mijn foto's bij 1 op 1 gesprekken van BNI. Ik vind hem door jouw prachtige werk, heel mooi geworden. Leuk om je bij BNI Marathon te ont-moeten. Dank voor een kijkje in 'jouw keuken'!

Een warme groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post