Uitgelicht - BNI lid Elroy van Duijvenbode

Elroy van Duijvenbode

Maart 2023

Na mijn afspraak met Suzanne Arakelyan van de BNI Fazanten ontmoet ik Elroy van Duijvenbode. Elroy zit al te wachten, wanneer ik bij hem aanschuif in het restaurant de Witte Raaf in Noordwijk, waar we straks met de andere BNI Zeesterren gaan lunchen.

Hoe kan ik Elroy beter leren kennen, dan door zijn werk te bewonderen. Elroy is interieur ontwerper en al gauw komt zijn grote tablet op tafel en laat hij trots zijn portfolio zien. Elroy is eerst heel serieus, maar scrollend door zijn ontwerpen, zie ik dat er een lichtje aan gaat en dat hij straalt.

Wanneer je Elroy voor het eerst ontmoet, is het belangrijk voor hem om je wensen uit te spreken. Zijn drive is om jou als klant compleet te ontzorgen. Zo heeft hij o.a. een elektricien, schilder, loodgieter en een aannemer die hem helpen met het realiseren van zijn idee├źn. Die stap is dus alvast voor jou gemaakt.

Elroy laat tijdens zijn werk zijn eigen smaak volledig los. Misschien wil je alles in 'sixty stijl' of juist de jaren twintig. Elroy: "Ik wil niet alleen weten welke stijl jij mooi vindt. Ik wil ook weten hoe jij leeft: hoe lees jij een boek, zittend of liggend? Hoeveel mensen komen er gemiddeld over de vloer? Vind jij koken belangrijk? Dit zijn allemaal zaken die ik meeneem in mijn concept."

Kleur is de rode draad in zijn werk als interieurontwerper. Daarnaast vindt hij functionaliteit van een ruimte belangrijk. Elroy weet heel goed wat kleur, bewust, maar veelal onbewust, voor de mensen kan doen. Dat gevoel herken ik heel goed. Spelen met kleur en vorm is duidelijk iets waar we allebei mee werken.

Elroy tekent het liefst zelf. Hij heeft geen softwareprogramma waar je de bank bijvoorbeeld eens hier plaats en dan weer daar probeert. Door zelf te tekenen, heeft hij een enorme focus op zijn werk en wordt de keuze om de bank te plaatsen, eentje die is weloverwogen. Zijn tekeningen zijn prachtig!

Ben je benieuwd naar het werk van Elroy, kijk dan eens op zijn website: Designed by Elroy. Hij geeft interieur advies, waarbij je twee uur met hem gaat sparren, zodat je vol vertrouwen zelf aan de slag kunt. Maar het liefst ontzorgt hij jou en geeft je advies en een ontwerp op papier, voor een fris interieur in je nieuwe of bestaande woning.

Heb je plannen om te verhuizen of te verbouwen? Elroy vertelt: "Meubelboulevards afstruinen, kleurwaaiers en gordijnstalen vergelijken, vloeren uitkiezen, dat kost veel tijd en energie en het zorgt voor de nodige stress. Het goede nieuws is: dit hoef je niet alleen te doen!"

Elroy weet goed waar hij over praat en zijn portfolio laat dat zien. Maar dan is het tijd voor de volgende BNI-meeting. Het is mijn tweede bezoek aan dit chapter. En ondanks de koude zeewind, voel ik weer een warm welkom!

Zet je eigen licht vandaag maar aan, dan kunnen we samen shinen, Francis Frionnet

Next Post Previous Post