Uitgelicht - BNI lid Hildy van den Broek

Hildy van den Broek

Augustus 2023

Hildy is een interieurontwerper met een uniek verhaal. Ik leerde haar enige tijd geleden kennen bij BNI Gouwe in Gouda, waar ze al enige tijd lid van is. Vorige week vrijdag sprak ik met haar, om meer over haar en haar werk te weten te komen. We ontmoeten elkaar in het restaurant van het hotel waar ik net mijn wekelijkse netwerkbijeenkomst bij BNI Fazant had gehad. Hildy was te gast en verving vandaag Sophie Looijestijn

Hildy vertelt me dat ze al lang ondernemer is. Ze begon als grafisch ontwerper en deed af en toe ook wat interieurwerk 'erbij'. Ze merkte dat ze daar veel plezier in had en dat ze er ook goed in was. Maar ze zag het interieur ontwerpen nog niet als een op zichzelf staande business. Ze voelde dat er nog iets miste.

In 2008 start ze samen met haar man een BV. Haar man is gespecialiseerd in het bouwen van stands voor beurzen en meubilair voor Interieurbouw. Hildy neemt de grafische uitingen en deels de ontwerpen voor haar rekening. Helaas gaat het door de crisis in 2008 niet goed met hun bedrijf en ze besluiten verder te gaan als VOF. Gelukkig heeft Hildy nog altijd haar grafische werk waar ze op terug kan vallen, daarbij heeft ze een handel in woondecoraties.

In 2019 besluit ze om haar eigen bedrijf een nieuwe impuls te geven en zich volledig te richten op interieurontwerp. Van de een op de andere dag verwijderd zij haar grafisch ontwerp website en geeft een klant die nog een opdracht heeft lopen, zijn geld terug. Hildy zegt resoluut: "Als de ene deur dichtgaat, gaat er een andere deur open." Het was voor mij tijd om de volgende stap te maken.

En dan is helemaalhildy.nl een feit. Hildy wil graag de schakel zijn tussen haar klanten en de uitvoerders. Ze houdt ervan om haar klanten te ontzorgen en alles tot in de puntjes te regelen. Of het nu gaat om stopcontacten, lichtpunten of bijpassende plinten. Hildy regelt het allemaal!

Hildy werkt op haar gevoel. Ze vertrouwt volledig op haar intuïtie en creativiteit. Dat zie je terug in haar werk. Op haar website vind je prachtige foto’s, verhalen en tekeningen van haar projecten. Je ziet ook hoe ze haar kennis van grafisch ontwerp gebruikt om haar interieurs een unieke uitstraling te geven.

Ons gesprek eindigt wonder boven wonder... in Griekenland. Hildy is net terug van een vakantie naar Rhodos met ‘haar mannen’. Ik word echt enorm blij van ons gesprek, omdat we veel raakvlakken hadden. Griekenland, zoons, ‘ontwerpen’, blije klanten, ontzorgen, helemaal jezelf geven en helemaal jezelf zijn. Dat is ook waar ik voor wil staan als ondernemer.

Hildy Van Den Broek - Helemaal Hildy Interieurontwerp, bedankt voor een fijn 1 op 1 gesprek. Bedankt voor je openheid en het delen van jouw ‘reis’. Ik ben onder de indruk van je werk en je veerkracht. Ik hoop dat we elkaar snel weer zien en dat we elkaar kunnen helpen om onze dromen waar te maken.

Warme groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post