Uitgelicht - BNI lid Liane Baltus

Liane Baltus

Februari 2023

Ik was nog niet binnen of Liane Baltus zei: "Voordat je aanbelde, voelde ik al je energie voor mijn huis." Dit gaf al een duidelijke richting aan ons geestverruimende gesprek die middag.

Ik ken Liane al een tijdje, want mijn beide zoons (nu bijna 26 en 23), zaten op dezelfde school als haar kinderen. Liane was voor mij een goede tekstschrijver, maar een paar jaar geleden heeft zij een enorme switch gemaakt.

Liane werkt nu meer vanuit spiritualiteit; haar intuïtie werkt als inspiratiebron en als leidraad in haar werk. Zo heeft ze o.a. een opleiding gedaan voor auralezer; hierbij gaat het om energie te lezen en te vertalen voor de ander; een 'aura tolk' zou je kunnen zeggen.

Liane is lid van de BNI Gouwe. Op haar website lees ik: 'Welk verhaal vertel jij jezelf?' Het is dan ook niet gek dat ons gesprek al gauw uit komt op Tony Robbins. Zo delen we de gedachten, hoe we zelf verantwoordelijk zijn voor overtuigingen uit ons verleden.

Het gaat er vooral om hoe we met onze overtuigingen omgaan en hoe je jezelf kunt herprogrammeren, een nieuw verhaal kunnen implementeren. Tony Robbins doet dit met NLP en andere strategieën. Liane heeft hier haar eigen manier in gevonden, maar het is wel de kern waar het bij 'The Spirit of Words' over gaat.

Vanuit de familieopstellingen heeft Liane een Incarnatiewiel ontwikkelt; zij heeft hier zelfs het patent op aangevraagd. Liane vertelt: "Bij de incarnatiewiel opstellingen die ik samen met Martine Hamstra geeft, gaat het over het uitdiepen van jouw echte talenten. Het Incarnatiewiel gaat niet over het oplossen van blokkades, maar over talenten versterken."

Het gaat hier dus om de talenten die latent en altijd al in jou aanwezig zijn. Het is een bewustwordingsproces van wie je eigenlijk in de oorsprong bent. We hadden nog uren verder kunnen praten.

Het was mooi om te zien hoe Liane oplicht wanneer ze praat over dit deel van haar werk. Ook mooi om te zien hoe we allebei vanuit andere invalshoeken, soortgelijke kernwaarden delen. Bij het kiezen van haar foto sprong deze er duidelijk voor mij 'qua energie' uit!

Namasté 🙏 Francis

Next Post Previous Post