Uitgelicht - BNI lid Linde Buitelaar

Linde Buitelaar

April 2023

Wanneer ik de drukkerij binnen stap, brengen de geluiden, de geuren en de machines me terug in de tijd. Ruim 25 jaar geleden, toen ik als kleurlaborant werkte, heb ik ook vaak samengewerkt met drukkers. De drukkerij was de laatste schakel in een rij van productie en de samenwerking was enorm belangrijk om tot een goed eindresultaat te komen.

Ik ont-moet Linde Buitelaar bij de BNI Vaartzicht in Alphen aan den Rijn. Linde is van oorsprong grafisch ontwerper. Sinds september versterkt zij Drukkerij Holland bv. Een familiebedrijf uit 1925, ook in Alphen aan den Rijn. Haar expertise in communicatie en vormgeving komt hier goed van pas.

Naast het 'gewone papier' worden in deze drukkerij papierproducten van bermgras gebruikt. Bermgras wordt normaal gesproken alleen gemaaid en niet hergebruikt, nu krijgt het een tweede leven. Het duurzame initiatief Veezel© is door Herrejan Veenema geïntroduceerd.

Linde is een van de eerste leden van de Alphense netwerkclub. Zij begon er als eigenaar van haar ontwerpbureau: 'Vrolijk Ontwerp'. Zij is dankbaar voor de relatie met de BNI-collega's en wat het haar heeft gebracht. Na Corona besloot zij in dienst te gaan van de drukkerij. "Ik moet nog wel wennen aan die andere pet, wanneer ik tijdens het netwerkontbijt moet pitchen", vertelt Linde lachend.

Ik voel me dankbaar voor het gesprek met Linde. Door haar raak ik ook in gesprek met Herrejan. Hij geeft mij goed tips voor het verkoopbaar maken van een boek dat ik wil gaan uitgeven. Ik kan weer even verder en ga contact opnemen in Frankrijk, zodat ik weet of ik voor een kleine of een grotere oplage van het boek ga laten drukken.

Blij rijd ik naar huis, de nieuwe mogelijkheden afwegend in mijn hoofd. Wat is een drukkerij toch een mooi bedrijf. Ik ben dankbaar om een kijkje in de keuken te hebben genomen. Linde en Herrejan bedankt voor deze mogelijkheid en dank voor jullie tijd.

Warme groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post