Uitgelicht - BNI lid Luc Willems

Luc Willems

Juni 2023

Keuzestress? Toen ik een foto maakten van Luc Willems, zag ik: het vrolijke, het enthousiaste, de sprankelende Luc die hij meestal laat zien. Maar ik koos er toch voor om onderstaande foto te plaatsen. Dat is een andere kant van Luc die alleen een selecte groep zullen kennen.

Voor mij is het altijd een uitdaging om mensen te fotograferen. Ga ik voor 'het bekende'? Of durf ik ook een andere kant van deze persoon te laten zien? Een kant die veel mensen minder snel zullen herkennen. In dit geval de 'schaakspeler', de strategist die Luc in zich draagt.

Luc is personeelsadviseur. Hij is eigenlijk de vervanging van de HR voor mkb. Samen met Rob Gremmee en Alex Lahpor helpen zij hun klanten om zo goed mogelijk het 'gedoe' van personeelszaken op te lossen.

Wat Luc ziet is dat veel mkb heel hard werken. Toch blijft een groot deel van het goed verdiende geld niet binnen het bedrijf. Dit komt vaak omdat men niet op tijd de juiste actie nemen t.a.v. personeelszaken.

Stel je bent een goede loodgieter. Je bent een kei in je vak. Maar op een gegeven moment, kun je het werk niet meer aan. Je neemt personeel aan en groeit uit to mkb. Maar dan?

Het is niet moeilijk om voor je personeel te zorgen, zolang alles goed loopt. Maar stel dat je personeel thuis komt te zitten. Misschien een paar weken, maar misschien ook een paar maanden. Luc en zijn team hebben dan meteen de kennis paraat om voor deze zieke medewerker zorgen en een oplossing te bedenken voor jouw bedrijf.

Luc ontzorgt jou, zodat jij gewoon je vak kunt blijven uitoefenen. Luc heeft in al die jaren zoveel kennis vergaart, dat er maar weinig op zijn pad komt waar hij geen oplossing voor heeft. Omdat hij snel naar de oplossing toe weet te gaan, worden er geen onnodige kosten gemaakt.

Luc denkt ook graag mee, hoe het mkb naar de toekomst, gezond kan blijven. Hij is een sparringpartner van de bovenste plank. Dat gevoel dat je er niet alleen voor staat, dat is superfijn!

En dat is precies hoe ik me voelde, toen ik mij in oktober 2022 aansloot bij BNI Fazant. Luc werd mijn mentor. Hij hielp mij op weg om de fijne kneepjes van het vak te leren. Maar vooral om ervoor te zorgen dat ik alles uit mijn lidmaatschap zou halen, wat er in zit.

Luc, dank voor het mooie gesprek en bovenal, voor alles wat je de afgelopen maanden voor mij hebt betekend.

Zonnige groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post