Uitgelicht - BNI lid Maiko van Dam

Maiko van Dam

Juli 2023

Vandaag ont-moet ik Maiko van Dam. Hij is een van de laatste Fazanten waar ik nog niet nader kennis mee heb gemaakt in een 1 op 1 gesprek. Na onze wekelijkse netwerkmeeting, nemen we plaats in het restaurant van het hotel in Nootdorp.

Maiko begint te vertellen over wie hij is en hoe hij geniet van zijn kinderen. Volgende week gaat hij op vakantie en even lekker niks doen. Soms is het nodig om op deze manier op te laden. Wat zou ik graag helpen om zijn koffer te dragen.

Door te praten over vakantie, komen we als vanzelf op Griekenland. De mediterrane sfeer, de lieven mensen en het zonnige weer spreken ons beiden enorm aan. We merken dat Griekenland voor ons allebei een mooie en uitnodigende plek is, waar we onszelf kunnen zijn.

Maiko wilde graag marinier worden. Hij woonde in Amsterdam en zag de grote schepen aanmeren. Het leek hem geweldig deel van de bemanning te zijn. Gek genoeg had hij geen mariniers in de familie. En het lot gaf hem een duwtje in een andere richting. Zo kwam hij in de bank en financiële wereld. In 2009 begon hij voor zichzelf.

Maiko helpt bedrijven om gezond te worden of gezond te blijven. Samen met zijn klanten zoekt hij naar manieren om de omzet te verhogen, kosten te besparen en nieuwe investeerders of financiers te vinden. Maiko maakt graag het verschil voor mkb en de grootzakelijke markt

Maiko: "Arena Corporate Finance kiest geen standaardoplossingen, maar slaat graag onverwachte wegen in, als die maar leiden tot het gewenste resultaat." Het delen van zijn verhaal over zijn werk, was veelal een aanvulling op de 10 minuten-presentatie die hij vorige week hield bij de BNI Fazant.

Wanneer ik vertel over mijn toekomstplannen, zie ik dat Maiko 'aan' gaat. Hij denkt mee, voelt mee, maar blijft reëel in zijn adviezen. Door zijn ervaring weet hij snel de valkuilen en de realiteit van de financiële wereld mee te nemen in je proces. Zo geeft hij mij weer een duwtje in een andere richting. Dank Maiko voor dit mooie gesprek, geniet van je vakantie!

En voor wie deze week in Nederland is... fijne werkweek! Francis Frionnet

Next Post Previous Post