Uitgelicht - BNI lid Martha Pelkman

Martha Pelkman

Augustus 2023

De eerste keer dat ik Martha Pelkman ontmoet is december 2022 bij de Visionboardday van Claudia Alberda. Afgelopen woensdag was ze op bezoek in mijn fotostudio in Gouda.

Martha deelt haar verdrietige verleden, waar zij van haar zesde tot haar achttiende werd gepest. Martha is auteur van #ikbengepest. Zij is neerlandica, tekstschrijver, schrijfcoach en ervaringsdeskundige op het gebied van pesten. Met haar boek wil zij een beweging op gang brengen tegen pesten.

Martha is lid van BNI Merquess - Nootdorp. Ik ken Martha als websitebouwer en eindredacteur. Tijdens haar studie Nederlands maakt zij kennis met de praktijkstudie Journalistiek & Nieuwe Media. Tot haar verbazing trekt 'Nieuwe Media' haar meer dan de journalistiek.

Haar kennis en ervaring op het gebied van taal en websites zet zij nu in voor haar bedrijf. Zij bouwt websites met behulp van Word Press. Martha vertelt: "Ik maak intuïtief, doelgerichte websites, zodat jouw bezoeker precies weet waar hij/zij moet zijn en wat hij/zij moet doen op jouw website."

Internetbureau DrsPee verzorgt: 💻 bouwen van websites 💻 onderhoud van websites 💻 hosting van websites

Voor Martha is een website meer dan alleen een visitekaartje. Ze vindt het een uitdaging om voor een klant iets extra toe te voegen aan de website. Deze functionaliteit kan zijn: een 'call-to-action'-knop, een uitnodiging voor een nieuwsbrief, e-learning of bijvoorbeeld een webshop.

Momenteel is ze bezig met een webshop voor edelstenen, die niet aan particulieren verkoopt, maar aan ondernemers die met edelstenen werken of stenen aan hun klanten willen aanbieden. Zij vindt het dan ook belangrijk om te weten wat het doel is. Waarom wil deze persoon stenen verkopen?

Martha wil daarom eerst een kopje koffie met haar klant drinken. Zo leert ze haar klanten graag een beetje beter kennen. Dit draagt er aan bij dat zij de juiste website voor hen kan maken: intuïtief en doelgericht.

Tot slot laat ik mijn portfolio aan Martha zien. Ik vertel wat over mijn werkwijze. Samen kijken we of ik iets voor haar klanten kan betekenen op het gebied van fotografie. Ze is blij dat zij verschillende fotografen in haar netwerk heeft, zodat zij de juiste fotograaf aan haar klant kan koppelen.

Martha, dank voor je openheid en eerlijkheid. Mooi hoe je met creatief schrijven een stuk van je pestverleden hebt overwonnen. Ik wens je veel positieve ervaringen op je nieuwe weg. We zijn hier allemaal met een missie en volgens mij heb jij die gevonden.

Warme groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post