Uitgelicht - BNI lid Peter Murzan

Peter Murzan

Juli 2023

Peter vertelt mij dat hij verbaasd is om foto's langs te zien komen van hoofden op LinkedIn. Hij vindt dat mensen zoveel meer zijn dan hun hoofd. Hoofd en lijf gaan samen. Veel mensen kiezen bij mij voor een headshot i.p.v. een heupshot, omdat ze inderdaad niet altijd trots zijn op hun lichaam.

Aan het woord is Peter Murzan, gecertificeerd personal trainer. Om goed mee te kunnen komen in je sport of dagelijks leven is het belangrijk het lichaam en de geest goed te onderhouden. Peter was jaren lang actief als docent lichamelijke opvoeding. Na 25 jaar maakte hij de switch naar het zelfstandig ondernemerschap.

Bij Peter is zijn lichaam belangrijk voor het verkopen van zijn product. Ik vind het dan ook leuk en logisch om meer van zijn lichaam op de foto te laten zien.

Peter: "Ik maak een duidelijke analyse van jouw bewegingsapparaat en kijk samen naar je persoonlijke situatie en hoe je je leven anders kunt inrichten, zodat de combinatie 'fysiek & mentaal onderhoud' routine wordt. 'Ik koppel een oefening of een training altijd aan een voor jou positieve taak; dat kan zijn samen met je kind, je partner of met mij als buddy. Bij jou thuis en wanneer het jou uitkomt."

Peter staat heel dicht bij de natuur. Hij is vaak met zijn cliënten buiten te vinden. Als vrijwilliger bij de vogelbescherming, koppelt hij een oefening of een training altijd aan een voor jou positieve taak. Een klant van hem vond bewegen niet zo leuk. Peter koppelde het bewegen aan vogelspotten. Nu zij geniet van het vogelspotten wordt het bewegen voor haar secundair. Inmiddels gaat zij drie keer per dag 'vogelspotten'... bewegen dus!

Ook hoorde hij onlangs een bijzondere vogel en besloot met zijn klant achteruit te gaan lopen om te kijken of hij de vogel kon zien. Zo werden andere spieren geactiveerd en konden zij uiteindelijk het dier zien wegvliegen. Peter: "Grappig genoeg train je op deze manier je andere zintuigen; zoals het gehoor. Dat hoort er voor mij bij." Peter zijn aanpak is holistisch; zo neemt hij voeding, mindset en houding ook mee in het gehele plaatje.

Peter is op zoek naar bedrijven om mee samen te gaan werken, om bij hen in het gebouw een sportruimte in te richten. Zodat het personeel op ieder moment van de dag kan trainen met een gecertificeerde coach. Voordelen van een inhouse trainingscentrum: 🎯 geen extra reistijd (eerst naar huis, omkleden, naar de sportschool) 🎯 goed voor de afwisseling, even niet zitten achter je bureau 🎯 je wordt gestimuleerd om met je lijf bezig te zijn 🎯 je blijft scherper op je werk 🎯 samen met je collega's werken aan hetzelfde doel

Peter, dank voor ons gesprek. Heel leuk om jou op deze manier te ont-moeten. Dank voor je tijd en de liefdevolle mens die je bent.

Fijne dag vandaag! Francis Frionnet

Next Post Previous Post