Uitgelicht - BNI lid Peter Otte

Peter Otte

Juli 2023

De week begint weer goed. Ik pak de trein en metro om Peter Otte - Tekstschrijver én journalist te ont-moeten in Hoek van Holland. Het is nat en koud weer, maar we vinden een heerlijke plek in een strandtent bij het open haardvuur.

Wij worden warm welkom geheten door 5 huismussen, die om ons heen dansen en hopen een stukje van ons koekje te bemachtigen. Peter woont niet ver van het strand en gaat regelmatig met zijn vrouw wandelen in deze prachtige omgeving.

Peter is steeds meer aan het terugkeren naar zijn 'eerste liefde': de journalistiek. Hij geniet ervan om interviews te schrijven van klanten of personeel. Door het stellen van 4 tot 5 juiste vragen, kan hij in het kort een pakkende tekst over het verhaal achter de mens vertellen.

Hij merkt dat commerciële teksten niet bij hem passen. Je moet dan de juiste woorden vinden om het een of het ander te verkopen. Bij het vertellen van een verhaal, gebruik je woorden om het verhaal smeuïg te maken, zodat mensen het willen lezen en vooral door willen blijven lezen.

In mijn fotografie voel ik hetzelfde als Peter. Ik vind het leuk om de verhalen van medewerkers of ondernemers te vertalen. Ik doe dit door middel van beelden. Ik ga dat wat aanwezig is voor de kijker verduidelijken.

Door deze gemene deler in ons werk, bespreken we de mogelijkheid om samen te werken op het gebied van Employer Branding. Om zo de medewerker van bedrijven een podium te geven en op deze manier andere, nieuwe medewerkers aan te trekken.

Peter dank voor dit fijne gesprek. Het vuur was heerlijk, maar ik verheug me op een volgende afspraak met warm en droog weer en een mooie wandeling door de duinen of op het strand. Graag tot dan! Voor nu... ik zie je vrijdag en kijk uit naar je 10 minuten-presentatie. Nieuwsgierig naar Peter's verhaal... please be my guest!

Een warme groet, Francis Frionnet

P.s. Ben jij op zoek naar een tekstschrijver en een fotograaf die jouw bedrijf kunnen helpen met Employer Branding? Neem dan contact met ons op!

Next Post Previous Post