Uitgelicht - BNI lid Sebastiaan van Hamond

Sebastiaan van Hamond

Maart 2023

Volgens mij had ik bij de BNI Fazant meteen een klik: Sebastiaan van Hamond (naam genoot van mijn broer) is mijn 'partner in crime' zal ik maar zeggen. We maken allebei beeld. We hebben dezelfde kernwaarden en helpen de klanten graag 'all the way'. Sebastiaan noemt het de 3D aanpak: DENKEN, DRAAIEN, DELEN.

De films op zijn website zijn prachtig en veel mensen denken al gauw dat deze onbetaalbaar zijn. Sebastiaan: "De duurste film, is de film die niet gebruikt wordt of op de website beland, nauwelijks vindbare is en niet wordt getoond." Daarom gaat hij eerst om de tafel zitten met zijn klanten.

Misschien heeft mijn klant eerst foto's nodig, een nieuwe uitstraling voor een website die niet matcht met de kernwaarden van het bedrijf of goede teksten. Hij is hier heel open en eerlijk in, misschien is een film nog net een stap te ver of iets voor over een jaar. Sebastiaan kijkt dan ook goed of de klant wel een film nodig heeft.

Sebastiaan maakt vaak recruitment films voor middelgrote en kleine gemeenten. Dit deelt hij dan ook graag in zijn posts. Toch zou hij ook graag in contact komen met MKB bedrijven die mooie producten of diensten hebben die aandacht verdienen. Sebastiaan: “Ik zoek vooral klanten die regelmatig beeld nodig hebben. Niet zozeer de klanten die eenmalig een bedrijfsfilm laten maken.”

Door steeds terug te keren bij de gemeenten, leert hij de mensen van verschillende afdelingen kennen, maar ook de gemeente zelf. Zo gaat hij regelmatig op pad binnen de gemeente voor mooie shots. Onlangs maakte hij een korte film van een interview en kon hij hier andere, eerder door hem gemaakte (drone) shots aan toe voegen. Daar wordt dan heel enthousiast op gereageerd.

Ik ben nieuwsgierig of Sebastiaan ook in zijn vrije tijd filmt. Hij heeft een kleine meid, die natuurlijk regelmatig wordt gefotografeerd en gefilmd. Maar bovenal probeert hij van haar te genieten zonder apparatuur. Sebastiaan: "Als ik op vakantie ga, neem ik alles mee. Ik vind het heel leuk, zeker wanneer ik een verre reis maak, om een vakantie film te maken. Dat is zo een mooie herinnering."

Enthousiast vertelt Sebastiaan over het maken van een documentaire dat gaat over het verwerken van gebruikt frituurvet als biobrandstof. Aan de documentaire hield hij een vriend in Bangalore, India over. Hij heeft hem zelfs een paar keer bezocht en inmiddels heeft hij een vrouw en een zoontje.

Daarna gaat het gesprek veelal over onze ervaringen in India. Mooie herinneringen aan prachtige mensen, steden en een heel druk, maar bijzonder land. De tijd vliegt en na een heerlijke lunch in mijn studio neem ik afscheid. Zo fijn om je weer te ont-moeten Sebastiaan! Enorm bedankt 🙏

Namasté, Francis

Next Post Previous Post