Uitgelicht - BNI lid Sophie Looijestijn

Sophie Looijestijn

Oktober 2023

Vrijdag was ik precies een jaar bij de BNI Fazant. Na de meeting reed ik naar Voorschoten, naar een van de Fazantina's. Zo noemen de vrouwelijke netwerkleden zichzelf. Sophie Looijestijn is er een van en ze valt meteen op door haar mooie energie.

In de keuken lag een verdwaald Duplo blokje onder de tafel. Ik waande me even terug in de tijd. De tijd van deze grote Lego blokken is voor mij nu zeker twintig jaar geleden. Sophie schoof haar favoriete bank naar een open plek in de achtertuin. Ik voelde me meer dan welkom. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie met havermelk vertelde Sophie over haar kinderen.

Toen besloten we een stukje te gaan wandelen. Sophie wandelt iedere dag met veel plezier, na het wegbrengen van haar kinderen. De natuur geeft haar focus en energie. Als ze tijd heeft, loopt ze helemaal naar station 'De Vink', dat is voor haar een ware traktatie.

Terwijl we wandelen komen we op een diepe vraag: Waarom zijn we hier? Sophie voelt dat ze hier is om liefde te verspreiden. Ik voel dat ik hier ben om mensen bewust te maken van hun doel op aarde. Als ze zich herinneren dat ze in de essentie liefde zijn, kunnen ze van daaruit weer hun liefde verspreiden. Omdat we allebei overlappende kernwaarden hebben, zijn onze klanten vaak ook op dit pad.

In ons werk hebben we steeds vaker te maken met bedrijven met veel zieke en schaarse werknemers. Sophie zegt: “Verbinden met de zaak gaat over hart, energie en kernwaarden.” Kort gezegd betekent het ‘verbinden’ gewoon dat je werknemers in goede gezondheid voor je blijven werken.

Sophie helpt leidinggevenden om hun medewerkers te verbinden aan hun organisatie. Volgens Sophie gaat het 'verbinden' ook over dat de mensen niet alleen betaald worden, maar dat ze gezien worden als mens. Dat een werkgever meer weet over de werknemer, dan alleen een voornaam. Momenteel is ze bezig met opnamen van podcasts van de ‘perfecte’ werkgever.

Sophie is een warme, creatieve en inspirerende persoonlijkheid. Ze heeft een open blik en een groot hart. Ze stelt de juiste vragen, luistert aandachtig naar de verhalen en wensen van haar klanten en creëert samen met hen een moment van betekenis dat past bij hun situatie en behoefte. Ze weet hoe ze een sfeer van vertrouwen, respect en plezier kan scheppen.

Sophie heeft een achtergrond in theologie en is de oprichter van 'Moment van Betekenis'. Haar bedrijf specialiseert zich in verbindende communicatie. Het gaat hierbij vooral om verbinding te maken met jezelf, met anderen en met de wereld. Sophie gelooft dat verbinding essentieel is voor ons welzijn en onze zingeving.

De foto van Sophie maakte ik op een betekenisvolle bank. Op het bordje staat: "Een goed gesprek begint met iemand ècht zien." Sophie dank voor dit goede gesprek. Blijf vooral licht en liefde verspreiden op onze aardbol. Het was fijn om elkaar ècht te zien!

Heb een betekenisvolle dag, Francis Frionnet

Next Post Previous Post