Uitgelicht - BNI lid Elco Fritzsche

Elco Fritzsche

September 2023

Vrijdagochtend was ik bij de BNI Fazant voor mijn wekelijkse netwerkontbijt. Het was een bijzondere ochtend, want ik mocht mijn 10 minuten-presentatie geven. Ik heb gisteren in een post verteld waar ik het over heb gehad. Als je bij mijn presentatie was of wanneer je mijn post hebt gelezen, laat dan gerust een reactie achter. Ik hoor graag wat je ervan vond.

Na het netwerkontbijt had ik een 1 op 1 gesprek met Elco Fritzsche. Elco is lid van de BNI Zeester in Noordwijk. Ik kom graag bij deze groep inspirerende ondernemers, maar ik had nog niet echt de kans gehad om Elco beter te leren kennen. Daarom besloten we om na de bijeenkomst in Nootdorp even samen te zitten en te praten.

Elco is coach, rouwtherapeut en bedrijfsconsultant. Hij heeft een bijzondere achtergrond, want hij begon zijn carrière als techneut. Hij ontdekte echter al snel dat hij meer interesse had in de menselijke kant van het werk. Hij raakte gefascineerd door wat mensen beweegt en motiveert.

Elco heeft zich verdiept in verschillende methoden en technieken om mensen te helpen met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hij is een gecertificeerd Master NLP Coach en een gediplomeerd systemisch werker en rouwcoach.

Op het moment dat ik de foto van maakte, raakte we in gesprek over vrouwelijk en mannelijke energie. Elco weet als geen ander hoe belangrijk het is om een goede balans te hebben tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. Deze energieën spelen een grote rol in ons welzijn en onze prestaties.

Elco heeft zelf ook veel meegemaakt in zijn leven. In 2008 verloor hij zijn vrouw en bleef hij achter met drie jonge kinderen. Hij moest zijn eigen rouwproces doormaken, terwijl hij ook zijn kinderen moest steunen en opvoeden. Dit had een grote impact op zijn gezondheid en zijn werk.

Elco heeft zijn verlies kunnen verwerken en een nieuwe betekenis kunnen geven aan zijn leven. Hij heeft nu een missie om andere mensen te helpen die ook met een verlies te maken hebben gehad. Hij biedt verschillende vormen van begeleiding aan, zoals individuele gesprekken, groepstrajecten of weekenden met lotgenoten op een rustige locatie.

Elco vertelde me over een van zijn nieuwste initiatieven: wandelen met mensen die rouwen. Hij neemt ze mee naar de natuur en laat ze ervaren hoe ze hun verdriet kunnen loslaten en weer kunnen genieten van het leven. Hij wilde niet te veel details geven over zijn klanten, uit respect voor hun privacy. Ik vond dat heel integer van hem.

Ik was erg onder de indruk van Elco’s verhaal en zijn passie voor zijn werk. Ik ben blij dat ik hem beter heb leren kennen en kan Elco van harte aanbevelen. Hij is een professional met veel kennis, ervaring en empathie. Vind je het moeilijk een verlies een plaats te geven? Verlies van een naaste, je partner, je relatie. Of misschien je werk, je collega’s? Schroom niet om contact op te nemen met Elco.

Dank voor dit mooie gesprek, Elco, Francis Frionnet

Next Post Previous Post