Uitgelicht - BNI lid Mireille Bosscher

Mireille Bosscher

September 2023

Vrijdag sprak ik met Mireille Bosscher na de meeting van de BNI Fazant. Ik had al eerder een 1 op 1 gesprek met Mireille, toen ik nog niet zo lang bij de BNI zat. Nog een paar weken en dan zit ik alweer 1 jaar bij deze mooie groep ondernemende 'vogels'.

Mireille is makelaar in Frankrijk, maar geeft ook adviezen op het gebied van Frans recht. Mireille wil graag mooie huizen op deze Nederlandse markt aanbieden. Er zijn genoeg woningen te vinden, maar voor Mireille is het belangrijk dat de woning af is. Geen opknappertjes, geen verborgen gebreken, maar huizen waar ze zelf verliefd op zou kunnen worden en het liefst zelf in zou trekken.

"Soms kom je 'snoepjes' tegen", vertelt Mireille. Zo had ze, samen met haar man, een huis gevonden in een prachtig skigebied. Hij had de woning het liefst meteen gekocht. Maar net als dat je bij de bakker zou werken, is het niet handig om alles steeds zelf te proeven. Dus zij verkochten de woning aan een gewillige klant.

Leuk om te horen dat Mireille ook samen met haar partner in de business zit. Zij ervaart dit grotendeels zoals ik het ook ervaar. Door je ego uit de business te halen, word je gelijken. De een is niet beter dan de ander, je hebt beiden je taken en je maakt samen het complete plaatje. Naar de klant, maar ook naar je bedrijf en nog fijner, naar elkaar. "Dat lukt niet met iedereen", zegt Mireille eerlijk.

Mireille is dol op Frankrijk, ze kan dan ook niet geloven dat ik ruim 30 jaar geleden naar Nederland ben gekomen en hier ben gebleven. Ik vertel haar dat in die tijd het moeilijk was om in Frankrijk een baan te vinden. Nederland heeft mij kansen geboden en die heb ik aangepakt. Ik voel me dankbaar dat ik die mogelijkheid heb gekregen. Natuurlijk blijft het hard werken, zeker door de taal, die tot een hele andere taalfamilie behoort.

Mireille vertelt dat ze regelmatig voor haar werk naar Frankrijk reist. Zo zit ze hier vaak om 18.00 uur aan tafel, maar als ze in Frankrijk is, kan haar man soms rond 21.00 uur zeggen: "Zullen we even wat gaan eten bij het restaurantje hier om de hoek." Toch probeert ze dat relaxte leven hier ook te creëren. "Die vrijheid voel ik wel als ondernemer", zegt ze met een glimlach.

Ze vraagt of ik Frankrijk niet mis. Ik lach, want ik ben blij met de keuzes die ik maakte. Toch zie ik mezelf hier niet oud worden. Ik mis de ongerepte natuur, het buitenleven en de zon. Ik vertel dat ik mijn pijlen meer gericht heb op Kreta, vooral door de mensen daar. Ook de cultuur intrigeert mij enorm.

Ik heb genoten van een prettig gesprek. Dank je wel Mireille, ik waardeer je openheid enorm. Het was fijn om jouw verhalen te horen. Mooi ook hoe je je klanten kunt ontzorgen, omdat je Frans recht hebt gestudeerd. Een bijzonder totaalpakket om je klant te bieden.

Ik wens iedereen een zonnige week toe en eet eens een uurtje later 😉 en geniet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post