Uitgelicht - BNI lid Jasper Overtoom

Jasper Overtoom

Maart 2023

Na het ontbijt met de BNI Fazanten, neem ik nog even plaats in het restaurant van het hotel in Nootdorp, voor een 1 op 1 samen met Jasper Overtoom, LL.M. Jasper is letselschade specialist.

Het bedrijf van Jasper: Overtoom Juristen is gespecialiseerd in letselschade en arbeidsrecht. Van letselschade is sprake wanneer je door de schuld van een ander gewond raakt en daardoor schade lijdt. Als de schadeveroorzaker volgens de wet aansprakelijk is, moet hij/zij (of de verzekeraar) de schade vergoeden. De discussie over wie aansprakelijk is, kan lastig zijn.

Jasper vertelt enthousiast over zijn gezin. Voetballen met zijn zoon is iets waar hij enorm van kan genieten. Net als in mijn bedrijf, is ook zijn vrouw actief in bij Overtoom Juristen. Zij richt zich op marketing, communicatie en de vormgeving binnen het bedrijf.

Mariska is er heel goed in hun boodschap, helder en aantrekkelijk de wereld in te helpen. "Maar ze is wel kritisch hoor", zegt Jasper. Ik reageer enthousiast: "Wat fijn! Daar hou ik van, wanneer mensen verstand van zaken hebben. Dit maakt de samenwerking nog beter en het houdt mij als fotograaf scherp."

Jasper werkt met een hecht team. Binnen zes maanden gaat zijn kantoor verhuizen naar Bleiswijk, zo wandelen we ineens in mijn 'straatje' en vertel ik hoe belangrijk het kan zijn om de klanten alvast mee te nemen in dat proces van verhuizen. Hoe fotografie hieraan een bijdrage kan leveren.

Voor een review laat Jasper zijn klanten interviewen en heeft hier de expertise van Peter Otte - Tekstschrijver én journalist gevraagd. Hij denkt er serieus over na, om dit uit te gaan breiden met video en fotografie. Mooi dat Jasper de mogelijkheid ziet om deze diensten te gebruiken, om zijn diensten op een positieve en authentieke manier naar buiten te communiceren.

Dan vraag ik Jasper: "Wat maakt jou zo bijzonder?" Jasper: "De volledige aandacht naar de mensen die schade hebben gehad. Soms duurt zo'n proces meer dan een jaar. Bij letsel is niet meteen duidelijk welke gevolgen dat heeft op de lange termijn. Ik houd contact en kijk goed wat er nodig is."

Overtoom Juristen zijn lid van Nationaal Keurmerk Letselschade. De Letselschade Raad werkt met betrokken professionele partijen aan verbetering van het schaderegelingsproces bij letselschade. Gezamenlijk streven zij naar meer harmonie, openheid en respect. En heel belangrijk: alles in het belang van mensen met letselschade.

In ons gesprek komen we er achter dat we in dezelfde periode bij de Koninklijke Bibliotheek (KB), nationale bibliotheek werkzaam waren. Jasper als student, voor een research, om een scriptie te schrijven. En ik als digitaliseringsmedewerker. We hadden elkaar gewoon in de wandelgangen van het depot kunnen tegenkomen.

Jasper, dank voor dit fijne gesprek! Francis Frionnet

Next Post Previous Post