Uitgelicht - BNI lid Joram Boumans

Joram Boumans

Maart 2023

Dinsdag sprak ik Joram Boumans. Een prachtig mens, met grote dromen. Hij zou mijn zoon kunnen zijn (in leeftijd) en ik weet niet of dat is, waar ik een klik voel. Het is ons derde 1 op 1 gesprek sinds ik begin oktober aansloot bij de BNI Fazanten en het was fijn om elkaar weer te ont-moeten.

Ik ben net boven water van een vierdaags event met Tony Robbins. Vandaag ben ik vermoeider dan gisteren, maar in het gesprek is mijn energie hoog. Als ik een 1 op 1 doe met anderen, wil ik er graag 'helemaal zijn'. Ik weet uit ervaring, dat wanneer we ons licht laten schijnen, dat het ook de mogelijkheid schept voor de ander om hetzelfde te doen.

Terwijl we samen een eind gaan wandelen door Gouda, letterlijk in beweging komen, vertel ik over mijn bevindingen met Tony Robbins. Volgens Tony is beweging, emotie. In het Engels zegt hij: "Motion is emotion". Door veel te bewegen kom je in een veel positievere staat van zijn.

De reden dat we niet in actie komen, komt voor uit angst. In ons leven zijn er twee angsten die overheersen en die iedereen heeft; ik ook! De angst niet goed genoeg te zijn en de angst dat niemand van ons houdt. Volgens Tony Robbins is het woord voor die angst: stress.

Veel stress komt van je werk. Je denkt vaak dat je veel op je bordje hebt, je voelt je gejaagd en overweldigd. Als iemand dan tegen je zegt: "Dat doe je het toch niet!", schiet je verder in de stress en denk je: ‘Ja maar, ik MOET het doen’!'

Vraag je zelf waarom je het moet doen van jezelf en je zult ontdekken dat die stress voorkomt uit de angst 'niet goed genoeg te zijn' en te falen. Op het moment dat je je dat realiseert dan ben je al een heel eind. Met die angsten kun je namelijk veel makkelijker afrekenen. Je patronen te zien, daar begint alles mee.

Even van mijn mooiste lessen van Tony is de ’90-second-rule’. Dit komt erop neer dat je 90 seconden hebt om jezelf zielig te vinden, daarna mag je het loslaten. Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn en je goed over te voelen dat het het niet waard is je tijd en energie te verspillen en jezelf slecht te voelen.

Nogmaals de UPW herleven en delen met iemand, maakt mijn vier dagen nog waardevoller. Joram, dank voor ons gesprek, de wandeling, jouw openheid, maar ook de bereidheid om mijn avontuur te horen. Ik wens je een heerlijk weekend en hoop je snel weer te zien!

Warme groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post