Uitgelicht - BNI lid Joop Oudebeek

Joop Oudebeek

Februari 2023

Door een duimpje op mijn post over Vanessa Gevers kom ik in contact met Joop Oudebeek. Kort daarna ben ik zijn gast bij Bni De Arend. Zijn 10 minuten gesprek was voor mij een mooie gelegenheid om bij zijn netwerkgroep in Rotterdam aan te sluiten.

Twee weken later komt Joop naar Gouda voor een 1 op 1 gesprek. Wanneer de deurbel gaat, loop ik naar beneden om Joop te ontvangen. Een open gezicht en prachtige lach, brengen mij meteen weer terug bij de eerste indruk die ik van hem had; een open en vriendelijke man.

Het is maandagochtend en half Nederland heeft vrij, de schoolvakanties zijn vandaag begonnen. Ik heb deze week geen vakantie, maar ik ben blij voor deze rustige start van de week. Terwijl Joop alle tijd neemt om mijn studio te bewonderen, vertel ik hem over de geschiedenis van mijn bedrijf.

Onder het genot van een kopje koffie vertelt Joop meer over zijn loopbaan. Hij zit al 45 jaar in de beleggingen en startte ooit als trainer bij een bank. Acht jaar geleden maakte hij een verplichte switch en begon hij een eigen bedrijf.

Joop: "Veel mensen beginnen niet met beleggen, omdat ze niet weten hoe. En waarin. En dan hebben zij gelijk; dan moet je er niet aan beginnen. Want beleggen is niet eng, als je maar weet wat je doet. Wil je hulp bij het beleggen, neem dan contact met mij op."

Joop vindt het belangrijk om al zijn klanten persoonlijk te kennen. Hij gaat eerst hun wensen inventariseren en hij zorgt ervoor dat de doelen duidelijk zijn. Ieder jaar komt hij langs om te evalueren en kijkt hij of er doelen moeten worden bijgesteld. Misschien heb je meer of juist minder geld te besteden of heb je het geld toch iets eerder of juist wat later nodig.

Het gaat Joop er niet om of je 100 of 1.000.000 euro wilt beleggen, het gaat er om dat hij jou graag wil helpen. Joop zegt: "Beleggen is voor de lange termijn." Ga niet op zoek naar de snelle winst, dit kun je vergelijken met een avondje casino.

Na twee uur namen we afscheid, de tijd is omgevlogen. Joop: "De tijd vliegt altijd wanneer je een goed gesprek hebt." En dat kan ik alleen maar beamen. Ik vind beleggen al een stuk minder spannend na ons gesprek en door Joop is alles veel meer toegankelijk. Enorm bedankt voor dit mooie gesprek, Joop.

Zonnige groet! Francis Frionnet

Next Post Previous Post