Uitgelicht - BNI lid Joost van Daalen

Joost van Daalen

Februari 2023

Online (onderstaande foto is geen screenshot, maar een foto van mijn scherm), ontmoet ik Joost van Daalen. Hij is toegepast ontwerper, maar wel met een eigen signatuur. Joost heeft een grafisch ontwerpbureau in Rotterdam, vlak bij de Historische Delfshaven. Ik heb Joost al eerder ontmoet bij een netwerk ontbijt van de Bni De Arend in Rotterdam.

De kracht van Joost zit in het creƫren van een identiteit voor een gebouw, een bedrijf of ondernemer. Hij maakt een vertaling naar een fysieke vorm. Het gebruik van kleur is voor hem een belangrijk onderdeel. Door in het verleden te hebben samengewerkt met modefotografen, heb ik hier ook zelf heel veel over geleerd en toegepast in mijn fotografie. Er ontstaat veel herkenning.

Bladerend door projecten van Joost op zijn website, zie ik een duidelijke 'handtekening' van hem terug. Tijdens het creatieve proces neemt hij zijn klant mee en gaan ze samen op zoek naar allerlei 'kleine' dingen die de vertaling verduidelijken, zoals: geur, licht en geluid.

Op zijn site zie ik een prachtig voorbeeld van een project in Duitsland. Het ontwerp van de corporate identity voor een winkelcentrum is gebaseerd op de geografische ligging (rivier Ems), de geschiedenis (zoutkristallen, handel) en het interieurontwerp (polygonale vormen).

Joost focust zich vooral op scholen, zorg- en kunst instellingen en bedrijven. Ben je nieuwsgierig, kijk eens op zijn website of plan een meeting (online of offline). Joost is betrokken en meedenkend professional.

Naast een gesprek over ons werk hebben we ook veel over de BNI gesproken. Hij bevestigt veelal wat ik al had ontdekt. Er zijn veel verschillende chapters. Het is daarom belangrijk de groep te zoeken die bij je past. Kijk daarna goed naar de reden waarom je lid wilt worden. Wil jij een keer ontbijten met 40 enthousiaste ondernemers? Stuur me een dan een persoonlijk bericht.

Joost, dank voor dit mooie gesprek. Ik kom zeker nog een keer langs bij jullie mooie, creatieve chapter, Francis Frionnet

Next Post Previous Post