Uitgelicht - BNI lid Marco Sark

Marco Sark

Augustus 2023

Hoe herken je een makelaar als Marco Sark? Aan zijn bord: TE KOOP. Deze neemt hij overal mee naar toe. 😁

Afgelopen woensdag bracht ik voor het eerst een bezoek aan BNI Merquess - Nootdorp. Na afloop van de netwerkmeeting nam ik samen met Marco plaats in het restaurant van het hotel.

Marco is regelmatig te gast bij BNI Fazant. We hadden alleen nog niet eerder de tijd genomen om elkaar beter te leren kennen. Vandaag nemen we die tijd wel. Onder het genot van een kopje koffie vertelt Marco in het kort iets over zijn carrière als makelaar.

Ooit begon hij als franchiser in de makelaarswereld. Bij de eerste bijeenkomst vertelt een collega dat hij in één maand zes huizen heeft verkocht. Marco is erg onder de indruk, totdat blijkt dat hij is vergeten om andere huizen te vinden, om ook weer te verkopen.

Marco is geschrokken van deze werkwijze. Hij ziet al heel snel de kracht van marketing in zijn vak. Je hebt dit nodig om steeds opnieuw huizen te vinden om aan te bieden op de markt. Marco is enorm leergierig en besluit zaken anders aan te pakken.

Nu heeft Marco een eigen kantoor en heeft een heel team achter zich staan die op zoek gaan naar mensen die hun huis willen verhuren of verkopen, de administratie doen en de afspraken met klanten maken. Als enthousiaste en doelgerichte makelaar kan hij zich nu helemaal richten op het contact met de klant om de verkoop of het verhuur optimaal te begeleiden.

We spreken over de ontwikkelingen in de huismarkt. Over hoe onzeker de tijd wordt voor huiseigenaren en in het bijzonder voor huurders. Hij hoopt dat er aan het eind van dit jaar meer duidelijkheid komt en dat de plannen, die er nu liggen, niet op deze manier door zullen gaan.

Dank Marco voor je openheid tijdens dit gesprek. Dank ook voor je complimenten over mijn fotografie. Mooi dat je ziet dat ik 'het leven' probeer te vangen in mijn beelden.

Een heerlijke vrijdag! Francis Frionnet

Next Post Previous Post