Uitgelicht - BNI lid Nicole Schmitz

Nicole Schmitz

Augustus 2023

Na een heerlijke meeting bij de @BNIFazant rijd ik door naar Noordwijk voor een 1-op-1 gesprek met Nicole Schmitz van WoongelukT. We zoeken samen een plekje buiten in de zon. Wanneer de zon ons begint te 'plagen', draait Nicole zich zo om dat ze in de schaduw komt te zitten. "Ik heb best een gevoelige huid", vertelt Nicole met een zonnige lach.

Nicole is geboren in Nederland, maar opgegroeid in België. Na de middelbare school, koos zij voor een opleiding aan de Middelbare Hotelschool met als richting Toerisme. Zo begon haar levensreis en haar liefde voor het reizen.

Nicole houdt enorm van de Franse taal en besluit te solliciteren bij het hotel van Disneyland Paris. Omdat men haar Frans niet goed genoeg vindt, komt zij te werken in een winkeltje aan de 'Main Street'. Hier heeft zij de tijd van haar leven!

Later gaat zij werken als sales van een event-cateraar. Door Covid krijgt zij helaas haar ontslag. In plaats van bij de pakken neer te zitten, gebruikt Nicole het UWV om een eigen onderneming te starten. Enthousiast door een reeks inspirerende woningmake-overs van opruimexpert Marie Kondo op Netflix, neemt zij 2,5 jaar geleden de stap om een hele, nieuwe richting te kiezen.

Nicole haar ideale klant is tussen de 35-55 jaar. Zij helpt het liefst iemand die na een heftige periode, bijvoorbeeld een scheiding, burn-out, ziekte of drukke mantelzorgperiode, graag weer de boel op de rit wil krijgen. Nicole: "Een opgeruimd huis, zorgt voor een opgeruimd hoofd!"

Naast haar werk als personal organizer verzorgt Nicole als styliste huizen die in de verkoop gaan. Vlak voordat de fotograaf de foto's komt maken, ruimt Nicole het huis zo op, dat het er aantrekkelijker uit ziet voor de verkoop. Zij neemt dan planten, bloemen en vazen e.d. zelf mee om het plaatje te laten kloppen.

Nicole heeft zelf een haat-liefde relatie met social media. Zij zegt zelf: "Het is meer haat dan liefde, vandaar dat ik nu hulp heb gevraagd aan mijn mede Zeester Marjolein Hettinga." Nicole is zelf al 1,5 jaar lid van de BNI Zeester.

Een fijne relatie heeft ze met haar partner. Ooit hadden zij samen een droom om een camping in Frankrijk te starten. Nu denkt zij dat het meer in de richting gaat van een 'Chambre d'hôte', dat letterlijk 'gastenkamer' betekent. Je komt dus terecht in de Franse vorm van Bed & Breakfast, waar de eigenaren ook zelf wonen. Dus wie weet dat ik haar in de toekomst voor een prettig samenzijn in Frankrijk tref.

Want dat was ons 1 op 1 gesprek: een prettig samenzijn. Delen over het leven. Behalve haar accent, valt me na afloop van het gesprek ook de ontspannen houding van de 'Nederlands-Belgische' Nicole op. Ik heb enorm van het gesprek genoten. Heel erg bedankt, Nicole!

Zonnige groet, Francis Frionnet

Next Post Previous Post