Zichtbaarheid en ondernemen: twee woorden die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn.

zichtbaarheid en ondernemen

May your choices reflect your hopes, not your fears

In mijn leven heb ik genoeg momenten gehad dat ik het liefst niet zichtbaar zou willen zijn, bijvoorbeeld op de lagere school. Ik zat op een jongensschool in Frankrijk en in de laatste klas werden er, als een soort van experiment, 8 jongens overgeplaatst naar de meisjesklas en 8 meisjes naar de jongensklas. En je raadt het misschien al, ik was 1 van de vier jongens. Wat was dat een vreselijke tijd. Mijn vrienden speelden aan de andere kant van de muur buiten en wij moesten samen met de meisjes spelen op het 'meidenplein'. Als 12 jarige was ik toen graag onzichtbaar geweest.

A winner is a dreamer who never gives up

Ook als ondernemer zijn er genoeg momenten waarop ik het liefst niet zichtbaar wilde zijn. Op mijn eerste website bijvoorbeeld was ik totaal niet zichtbaar. Totdat iemand tijdens het Bezielde Marketing Event van Joan Bieger zei: Maar waarom zie ik geen foto’s van jullie twee op jullie website. Vanaf dat moment heb ik op al onze websites een foto geplaatst van Monique en van mijzelf, Nu krijgen we hier vaak leuke reacties op. Een klant doet nu eenmaal geen zaken met een bedrijf maar met de personen die het bedrijf maken tot wat het is.

It always seems impossible, until it's done

Ken jij de tekst van Nelson Mandela: ‘Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn. Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn. Het is het licht, niet onze schaduw, die ons het meest beangstigt’. Ik probeer mijn klanten steeds aan te moedigen om hun licht voluit te laten stralen, toch merk ik als introvert dat ik dat zelf ook nog vaak een dingetje vindt. Daarom is het extra fijn om hier open met klanten over te kunnen praten. Ik ken hun angst, ik ken het ook.

The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall

Gelukkig krijg ik in dat stuk ‘zichtbaar maken’ steeds meer steun van mijn vrouw Monique, samen gaan we steeds vaker op pad om foto’s van elkaar te maken. Zij zei laatst tegen mij: ‘Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen. Als wij van onze angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen’. Dat is nog zo’n mooie tekst van Nelson Mandela. Weet jij wat jou tegenhoudt om voluit te stralen? Laat een berichtje ander, misschien kan ik je helpen.

Alle quotes zijn dit keer van: Nelson Mandela.

Next Post Previous Post

Francis Frionnet

Francis Frionnet

Als personal branding fotograaf help ik ondernemers om zorgeloos een beeldbank te creëren om hun merk te versterken. Ik specialiseer mij in personal branding fotografie. Een mix van fotojournalistiek, lifestyle en portretfotografie die je gebruikt om je merk steeds over te brengen en een zinvolle verbinding te maken met je publiek. Laat de beelden spreken en vertellen wie je bent en waar je voor staat.

Personal Branding Fotografie informatie

WAT JE KUNT VERWACHTEN

  • Op mijn foto's wil ik laten zien wie jij bent en wat jou beweegt. Vind jij het lastig om op de foto te gaan. Ik geef je graag begeleiding en garandeer 200% tevredenheid!
  • Versterk je brand door meer persoonlijk aanwezig te zijn op sociale media. Ik help je graag om een eigen beeldbank te creëren. Al jouw foto's rechtenvrij. Tell YOUR story!
  • Ik help bedrijven het juiste verhaal te vertellen over het bedrijf en de mensen die daar werken, waardoor zowel intern als extern de zichtbaarheid en de relatie groeit.

Wij zijn trots om samen te werken met