Het beste in mensen naar boven halen

Caroline blog

In het voorjaar van 2018 benaderde Monique Frionnet mij via een gezamenlijk contact. Francis en Monique waren voor hun portretfotografie op zoek naar een stylist en via via waren ze bij mij terecht gekomen. Altijd leuk natuurlijk. Ik herinner mij nog dat dit in de periode was dat ik mij volledig richtte op persoonlijke uitstraling. Ik weet nog dat ik dacht: “oh, weer zo iemand die een stylist zoekt”.

“Het beste in mensen naar boven halen en dat zichtbaar maken. Als ik dat voor elkaar krijg, hemels”!

Ik weet nog dat ik Monique belde om een afspraak te maken. Het eerste wat ik zei was: nou ik begreep dat jullie een stylist zoeken. Ik ben geen stylist dus als je dat zoekt, dan heeft het weinig zin om een afspraak te maken. Als je iemand zoekt die de het beste in mensen naar boven haalt en meedenkt hoe je dat zichtbaar maakt, dan ben je bij mij aan het goeie adres. Nou, die kwam binnen. In diezelfde week nog hebben wij elkaar ontmoet. Liefde op het eerste ondernemersgezicht.

Vertaal je visie naar persoonlijk beelden

Francis en ik kwamen er al vrij snel achter dat we allebei de behoefte hadden om onze krachten te bundelen richting het bedrijfsleven. Wij merkten beiden dat we een enorme drive hebben om, ieder vanuit onze eigen expertise, de visie van een organisatie te vertalen naar beelden. Francis vanuit zijn expertise als beeldcreator en ik vanuit mijn ervaring met branding, coaching en ambassadeursprogramma’s.

Een persoonlijke benadering, ook in je onlinecommunicatie, is essentieel. Het is bepalend voor de eerste indruk die je achterlaat. Als je iets nodig hebt dan ga je als eerste googlen. Je kijkt op diverse websites en laat je leiden door wat je ziet. Een website van een organisatie die zegt: een persoonlijke benadering staat bij ons centraal en je kunt nergens een foto vinden van de mensen achter de organisatie, dan sla je wat ons betreft de plank behoorlijk mis.

Medewerkers zijn je belangrijkste ambassadeurs.

Vorig jaar ben ik gestart met diverse samenwerkingen. Zo begeleid ik met Anke van der Sluis van Vice Versa Communicatie een aantal ambassdeursprogramma’s. Met elkaar bouwen we aan een community van medewerkers die de organisatie een warm hart toedragen. Deze ambassadeurs willen bijvoorbeeld een actieve rol spelen bij het vergroten van de zichtbaarheid van de organisatie of bij het introduceren van een nieuwe manier van werken. Door medewerkers meer te betrekken, raken zij veel meer verbonden bij de organisatie en bij wat er speelt. De communicatie wordt op die manier ook letterlijk een stuk persoonlijker waardoor mensen ook echt een persoonlijk beeld krijgen bij de organisatie. De samenwerking met Francis en onze gezamenlijke visie sluit hier naadloos bij aan.

“Beelden zeggen zoveel meer dan woorden” en dat is ook echt zo.

Wij dagen organisaties uit om het verhaal van de organisatie op een persoonlijke manier in beeld te brengen met fotografie. Omdat je letterlijk een kijkje achter de schermen geeft, bouw je vertrouwen op en krijgen mensen een goed beeld van hoe jullie werken, hoe jullie bedrijfscultuur is en zien zij in een oogopslag de expertise die jullie in huis hebben.

Caroline Haan

Next Post Previous Post

Francis Frionnet

Francis Frionnet

Als personal branding fotograaf help ik ondernemers om zorgeloos een beeldbank te creëren om hun merk te versterken. Ik specialiseer mij in personal branding fotografie. Een mix van fotojournalistiek, lifestyle en portretfotografie die je gebruikt om je merk steeds over te brengen en een zinvolle verbinding te maken met je publiek. Laat de beelden spreken en vertellen wie je bent en waar je voor staat.

Personal Branding Fotografie informatie

WAT JE KUNT VERWACHTEN

  • Op mijn foto's wil ik laten zien wie jij bent en wat jou beweegt. Vind jij het lastig om op de foto te gaan. Ik geef je graag begeleiding en garandeer 200% tevredenheid!
  • Versterk je brand door meer persoonlijk aanwezig te zijn op sociale media. Ik help je graag om een eigen beeldbank te creëren. Al jouw foto's rechtenvrij. Tell YOUR story!
  • Ik help bedrijven het juiste verhaal te vertellen over het bedrijf en de mensen die daar werken, waardoor zowel intern als extern de zichtbaarheid en de relatie groeit.

Wij zijn trots om samen te werken met