Uitgelicht - BNI lid Dongge Veenstra

Dongge Veenstra

Juni 2023

Afgelopen vrijdag had ik een gesprek met onze 'jongste' fazant. Dongge Veenstra is koffiespecialist en barista van een mobiele koffiebar. Een prachtig mens dat bruist van de energie wanneer zij vertelt over 'haar koffie'.

Voor Dongge (spreek uit: Don-sjee) is de belevenis van de koffie extreem belangrijk. Zij weet niet alleen uit welk land haar koffie komt, ze weet precies de streek, en weet welke boeren haar koffie hebben geoogst, ze kent de transporteur en de brander. De hele koffiereis is traceerbaar.

Afgelopen zondag ontmoette zij een van de boeren die op bezoek was bij haar koffiebrander in Limburg. Dongge: 'Dat schept echt wel een bijzondere band.'

Wat ik mooi vind aan Dongge dat zij groots denkt. Zij is ooit gestart met 1 tuktuk. Inmiddels heeft zij er 2 en het zal niet lang meer duren of zij heeft er nog meer. Dongge heeft inmiddels acht barista's zelf opgeleid. Ook zij krijgen dezelfde kennis die Dongge eigen heeft gemaakt. 'Een kop koffie is een beleving', vertelt Dongge trots.

Dongge is enthousiast en eerlijk. Net als haar koffie. Zij wil dat de boeren, die tenslotte al het werk verrichten, een eerlijk salaris krijgen. Direct trade is dan ook heel belangrijk voor haar. Dongge: 'Door deze directe koffiehandel slaan we alle schakels tussen onze boeren en onszelf over.'

Inmiddels gaat zij nog een stap verder en zijn bijna alle producten die zij verkoopt, duurzaam. Momenteel is zij bezig met de koffiebekers. Als ook de melkpakken duurzaam zijn, dan is Dongge meer dan tevreden over de duurzaamheid van haar bedrijf. Wist je dat Dongge op aanvraag kan zorgen dat de bekertjes worden bedrukt met jouw logo? Dat is pas verbinden met je klant.

Dongge is op zoek naar: event managers, beurs organisatoren, maar ook scholen (MBO of HBO) waar zij een langdurige relatie mee kan opbouwen. Haar werkgebied is hoofdzakelijk: Rotterdam, Gouda, Zoetermeer en Den Haag. Maar ze wil dit zeker in de toekomst uitbreiden naar heel Zuid-Holland, maar ook Noord-Holland.

Dongge, wat ben je toch een prachtig mens en je koffie... die is (h)eerlijk! Dank voor je openheid in ons fijne gesprek. Ik kijk er naar uit je morgen weer te zien bij het ontbijt. Tot dan!

Warme groet, Francis

Next Post Previous Post